La data de 24.10.2013 a fost semnata decizia de finantare ( nr. DF 1.1.155/24.10.2013) pentru Proiectul „Asistenta BEI pentru implementarea cu succes a proiectelor in derulare si maximizarea absorbtiei fondurilor UE”, cofinantat din FEDR prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013, cod SMIS 48858.
Valoarea proiectului: 33.952.500,00 lei
Beneficiar: Directia Generala de Coordonare Implementare Programe de Investitii Majore
Obiectivul proiectului: Obiectul prezentului proiect este asigurarea de sprijin pentru implementarea si accelerarea absorbtiei fondurilor europene alocate prin programele operationale sectoriale Transport si Mediu.
Obiectivele specifice ale proiectului:
· Contribuirea la implementarea cu succes a proiectelor in derulare in sectoarele de transport si de mediu in Romania (adica a se asigura ca proiectele sunt implementate in conformitate cu programele si cerintele convenite).
· Maximizarea absorbtiei fondurilor UE inainte de sfarsitul perioadei de programare 2007-2013.
· Construirea capacitatilor si abilitatilor de implementare pentru perioada de programare 2014-2020 in cadrul MFE si Beneficiarilor Finali.
Descrierea rezultatelor anticipate in urma implementarii
Rezultatele acestui proiect sunt:
- Consultanta acordata beneficiarului (Ministerul Fondurilor Europene prin DGCIPIM) pentru dezvoltarea capacitatii principalelor institutii responsabile: Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Departamentul Pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, in vederea implementarii si accelerarii absorbtiei fondurilor europene alocate prin programele operationale sectoriale transport si mediu.
- Consultanta furnizata de Echipa de Sprijin pentru Implementarea Proiectelor este conceputa sa fie zilnica, flexibila si receptiva la nevoile MFE si cele ale Beneficiarilor Finali. Nu se pot prevedea in prealabil toate activitatile pe care aceasta le va intreprinde sau tipul de rezultate livrabile care vor fi adecvate. In principal se vor livra rapoarte de progres trimestriale si un raport de analiza anual.
- Alte livrabile vor fi identificate ad-hoc de catre parti. Toate rapoartele vor fi redactate concis, clar si bine editate in limba engleza standard si in limba romana. |