Bine aţi venit pe site-ul nostru!
 
 
Documente  Newsletter
E-mail:


Documente  Documente
 Codul de Conduită
 Ghidul Solicitantului - FAT septembrie 2013
 ANUNT FACILITATEA DE ASISTENTA TEHNICA
 Broşuri Asistenţă Tehnică
 Brosura POAT 2014 - 2020
 Studiul privind identificarea direcţiilor prioritare de reformă a Politicii de Coeziune post - 2013 din perspectiva României
 Brosura Studiu de caz privind Egalitatea de sanse

Evenimente  Evenimente

Ştiri
Pagina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
A avut loc Comitetul de Monitorizare pentru POAT in data de 24 mai 2013
Data: 27.05.2013
In data de 24 mai 2013, Ministerul Fondurilor Europene a organizat al doisprezecelea Comitet de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT), in cadrul caruia a fost analizata evolutia acestui program operational in perioada noiembrie 2012 - aprilie 2013.
mai mult
Rambursarea cheltuielilor de personal efectuate in perioada 2012-2015 pentru personalul implicat in gestionarea instrumentelor structurale
Data: 20.05.2013
Depunerea de cereri de finantare pentru proiectele prin care se ramburseaza cheltuielile de personal efectuate in perioada 2012-2015 pentru personalul implicat in gestionarea instrumentelor structurale este suspendata pana la modificarea OMEF nr.2116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, cu modificarile si completarile ulterioare.
mai mult
AM POAT a modificat DCI POAT in data de 08.04.2013
Data: 09.04.2013
In data de 08.04.2013, a fost aprobata prin ordinul ministrului fondurilor europene nr.451/2013 modificarea Documentului Cadru de Implementare a Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT).
mai mult
Conferinta Anuala privind Asistenta Tehnica - 2012
Data: 19.12.2012
Azi, 19 decembrie 2012, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT), structura din cadrul Ministerului Afacerilor Europene, a organizat la Bucuresti Conferinta Anuala privind Asistenta Tehnica. Unul dintre subiectele importante ale agendei a fost prezentarea stadiului (...)
mai mult
AM POAT anunta suspendarea depunerii cererilor de rambursare pentru proiectele prin care se ramburseaza cheltuielile de personal
Data: 27.11.2012
Avand in vedere discutiile avute de catre reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) cu Comisia Europeana cu privire la eligibilitatea salariilor din POAT, incepand de azi, 27 noiembrie 2012, se suspenda depunerea cererilor de rambursare pentru proiectele prin care se ramburseaza cheltuielile de personal efectuate in perioada 2012-2015 pentru personalul implicat in gestionarea instrumentelor structurale. De asemenea, se suspenda procesarea cererilor depuse la AM POAT dupa data de 5 noiembrie 2012, cu exceptia celor respinse in vederea revizuirii.
mai mult
Instrucțiuna nr 4 privind simplificarea procesului de verificare a cererilor de rambursare
Data: 27.11.2012
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica a emis in data de 27.11.2012 Instructiunea nr. 4 ce vine in sprijinul beneficiarilor de proiecte care presupun finantarea partială a cheltuielilor de personal efectuate de beneficiari in perioada 01.01.2012-31.12.2015. Potrivit acestui document beneficiarii de (...)
mai mult
A avut loc Comitetul de Monitorizare pentru POAT in data de 14 noiembrie 2012
Data: 14.11.2012
In data de 14 noiembrie 2012, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) a organizat al unsprezecelea Comitet de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT), in cadrul caruia a fost analizata evolutia acestui program operational in perioada iunie - octombrie 2012. In deschiderea evenimentui a fost prezent dl. Leonard Orban, ministrul afacerilor europene care a subliniat importanta utilizarii acestui program pentru intarirea capacitatii administrative de gestionare a instrumentelor structurale (IS), functionarea sistemelor de management si control ale programelor operationale, imbunatatirea implementarii proiectelor prin formarea beneficiarilor si constientizarea acestora cu privire la riscuri si probleme curente intampinate in utilizarea fondurilor si, nu in ultimul rand, pentru pregatirea perioadei de proramare 2014-2020. Cu aceasta ocazie, s-au prezentat activitatile derulate si rezultatele obtinute la ...
mai mult
AM POAT a modificat Ghidul Solicitantului in data de 12.10.2012
Data: 12.10.2012
In data de 12.10.2012 Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT) a modificat Ghidul Solicitantului. Modificarea a vizat includerea a doi beneficiari in cadrul Domeniului Major de Interventie 1.1: Sprijin pentru managementul şi implementarea instrumentelor structurale (Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Administratiei si Internelor) si adaugarea unei noi activitati eligibile in cadrul acestui DMI, respectiv ”Realizare de investiţii orizontale pentru crearea pre-condiţiilor necesare pentru implementarea IS”. Au fost facute modificari cu privire documentele justificative care trebuie atașate la cererea de rambursare (secțiunea V.6.2 Verificarea administrativa a cererii de rambursare), precum și documentele verificate la fața locului în cazul proiectelor pentru finantarea partiala a salariilor personalului implicat in gestionarea instrumentelor structurale. De asemenea, s-au modificat urmatoarele anexe: cererea de finantare, listele de verificare a cererii de finantare, contractul/decizia de finantare, formatul unic de cerere de rambursare si raport de progres valabil pentru toate proiectele contractate incepand cu 1 ianuarie 2012 din POAT, precum si raportul de progres valabil pentru proiectele contractate inainte de 1 ianuarie 2012. Atat noua varianta a ghidului cat si anexele modificate le gasiti la sectiunea Ghidul Beneficiarului de pe site-ul nostru.
mai mult
MDRT va beneficia de expertiza Bancii Mondiale pentru consolidarea planificarii teritoriale si dezvoltarea urbana
Data: 28.09.2012
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) şi Banca Mondială (BM) au semnat miercuri, 26 septembrie a.c., Acordul de prestări servicii de consultanţă privind “Consolidarea capacităţii de planificare teritorială, precondiţie pentru dezvoltarea urbană”. Serviciile de consultanţă au ca obiectiv furnizarea de recomandări pentru îmbunătăţirea eficienţei şi eficacităţii politicilor de dezvoltare teritorială şi de investiţii. Cheltuielile aferente acestui acord, în valoare de 574.525 de euro, vor fi acoperite din fonduri structurale, prin bugetul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT).
mai mult
A fost semnat proiectul "Servicii pentru cresterea competitivitatii si specializare inteligenta in Regiunea Vest"
Data: 10.09.2012
Azi, 10 septembrie 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) – in calitate de beneficiar - a semnat contractul de finantare cu Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale in Romania (ACIS) – Autoritate de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT) - si acordul de servicii cu Banca Mondiala – furnizor de servicii in cadrul proiectului - pentru implementarea pachetului de asistenta tehnica „Servicii pentru cresterea competitivitatii si specializare inteligenta in Regiunea Vest”. (...) Valoarea totala a proiectului este 3.289.345,00 milioane lei. Acesta este integral finantat cu fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT), axa prioritara 1 „Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor”, domeniul major de interventie 1.1 „Sprijin pentru managementul si implementarea instrumentelor structurale”, operatiunea „Sprijin comprehensiv in procesul de pregatire pentru viitoarele interventii din instrumentele structurale”.
mai mult
Pagina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
Cauta pe site  Caută pe site

Ghidul Beneficiarului  Ghidul Beneficiarului
  Ghidul Solicitantului
  Instructiune beneficiari inchidere
  Instructiune accesare MySMIS
  Manuale utilizare MySMIS
  Anexa 4 - Contractul de finanţare
  Anexa 5 - Decizia de finantare
  Anexa 6 - Cererea de rambursare
  Anexa 7 - Raport de progres
  Alte anexe la Ghidul Solicitantului
  Anexa 18 - Lista verificare cerere de rambursare proiecte salarii
  Anexa 25 - Declaratie pe proprie raspundere pentru proiecte salarii
  MODEL scrisoare acceptare vizită la faţa locului
  FORMULAR IDEI DE PROIECTE

FAQ  FAQ
 Avand in vedere perioada lunga cuprinsa in prima Cerere de Rambursare, dorim sa stim daca pentru functionarii cu statut special care nu au mentionat procentul de 100%, activitati pe Fonduri Structurale – Obiectivul convergenta, pe fisa postului, putem sa intocmim foi de prezenta saptamanale (nu zilnice), semnate de D.G. al AMPOSCCE, OIE sau OI IMM (dupa caz)?
 Va rugam sa ne spuneti daca in cazul in care la schimbarea fisei postului, managerii publici vor avea 99% atributii pe fonduri structurale si 1% alte atributii ce revin din statutul de manager public, mai este necesara intocmirea de foi de prezenta zilnice?
 Avand in vedere prevederile contractului de finantare privind masurile de informare si publicitate va rugam sa ne spuneti daca este obligatorie publicarea unui anunt in presa scrisa sau este suficienta publicarea anuntului pe site-ul institutiei beneficiare?
 In ce masura pot fi cuprinse in foile de prezenta ale personalului din cadrul structurilor suport implicate in proiectele POAT si activitatile privind stabilirea drepturilor salariale pentru echipele de proiect (proiecte finantate prin PO etc), respectiv acordarea claselor salariale conform prevederilor art.34 din Legea nr.284/2010, precum si activitatile privind rambursarea acestor sume?”
 Activitati precum: ordine stabilire drepturi salariale pentru personalul care beneficiaza de majorare salariala din AM (HG 595) la angajare, evaluare, modificare gradatii, etc, ordine de numire pe posturi cu atributii in gestionarea fondurilor structurale, ordine de modificare a structurilor organizatorice si a statelor de functii, nu sunt activitati eligibile pentru echipa de proiect. Dar in vederea stabilirii claselor de salarizare suplimentare orele alocate acestor activitati trebuie sa apara undeva. In timesheet apar doar activitatile eligibile, restul unde sunt mentionate?

Forum  Retea 1
Forum  Retea 2
Forum  Retea 3
Forum  Retea 4

Sesizare nereguli  Sesizare nereguli

Video  Video

 
  Proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin POAT 2007-2013.

© 2011 Ministerul Fondurilor Europene
creare site-uri web - DancoVision
Home | POAT | Informaţii utile | Coordonare Asistenţă Tehnică | Licitaţii | Despre noi | Hartă Site | FAQ | Contact